shitty politics part 2

Skrevet 25. juni 2012

Mandagen truer og viser sin våde side, vejret er som det kan forventes, i et land med kystklima på disse breddegrader, folk ved det sikkert godt, men jamrer alligevel som om nogen havde lovet noget helt andet og nu snyder dem.

Lidt ligesom politik. Man har just gennemført en længere forhandligsrunde mellem regering og diverse partier, hvilket nu er udmundet i en aftale med nogle partiers deltagelse og uden visse andres medvirken.  Dette har afstedkommet utroligt megen jammer og tuderi, der skriges om forræderi og snyd, fup og svindel mm.  De indvolverede politikere burde være så voksne og fornuftige, at de burde vide bedre og være i stand til at skelne mellem alvor og skolegårdspjatteri… Det ville klæde dem mere og nok vække større tillid til de berørte politikere, lidt værdighed om man må bede!

Langt værre er smagen af -jegvedikkehvad- efter ‘Det Kinesiske Eventyr’… Altså tiden efter den kinesiske præsidents besøg i landet, især den helt utroligt slibrige smisken for de kinesiske dollarbundter som holdtes op foran næserne i erhvervslivet.  Alle medierne, politikere i hobetal, erhvervsfolk og analytikere var på maven, politiet var utroligt meget politi -man sikrede nidkært præsidenten mod ethvert ubehag, i form af synet af demonstrationer mod Kinas behandling af andre folkeslag mv.  Lige her udførte man sin pligt med omtanke og utrolig omhu -helt spontant, helt uden ordrer oppefra (?!) satte man alt ind på opgaven og løste den til Kinas og erhvervslivets store tilfredshed.  Stor ros til panserne for udvisning af rettidig omhu!

Ikke at præsidenten var truet rent fysisk af nogetsomhelst eller nogensomhelst, slet ikke, han havde endda hele husholdningen med hjemmefra, til at sikre den rette levevis under besøget. Helt iorden, vi tænker alle på vort velbefindende når vi rejser ud til fremmede steder, se bare campisterne….

Når det kommer til stykket, så tæller begæret efter mammons lyksaligheder altid mere end moralen, den kan man altid finde undskyldninger for at glemme -maven skal jo helst fyldes før tanken kan tænkes, -ikk….! -velbekomme!  (heldigvis er prostitution jo stadig lovlig i DK, så alt er helt fjong…)

 

Jeg hører til min rædsel, at der er rygter om, at Tøjhuset sælger ud.  Det er forfærdeligt, jeg vil utroligt gerne byde på enkelte rariteter netop fra dette sted, af mange gode grunde -f.eks. ville jeg gerne eje kanonen fra den tyske ubåd som sænkede det amerikanske passagerskib, Lusitania, under første verdenskrig. Efter at have kælet og nusset og pudset den nogle måneder, ville jeg tilbyde den til USA, de vil garanteret give en pæn dusør for den lille sag!  Man kunne sikkert godt bytte sig til en ny skyder og en æske patroner eller to (i rederiet kan vi altid bruge en ordentlig skyder, der er pirater allevegne)  -og en fribillet til Disneyworld.

Heldigvis har vi ikke korruption i DK, slet ikke, den slags smuds er forbeholdt andre lande syd og øst på (især i Kina, hvor f.eks. ‘headbanging’ har en anden og mere alvorlig betydning end på hjemlige discoteker…), altså langt væk herfra…!   I DK har vi ‘os og vennerne’, det er meget bedre og mere trygt og helt lovligt! -alle der har venner kan deltage på det plan de har venner, smart og demokratisk.  I landet som opfandt andelsbevægelsen, brugsforeningerne og håndbolden er man ikke korrupt, man har moral i stedet, masser, -een til hver eneste sag….

Iøvrigt stemmer jeg for, at man for fremtiden giver løn til alle de offentlige ansatte over et vist niveau, så slap man for at være nødt til at give dem de store og uforholdsmæssigt dyre ‘gyldne håndtryk’. Så kunne de trække sig tilbage med god samvittighed og være stolt over at have ydet et stykke arbejde for deres løn og vi andre ligeså.  Det samme kunne man gøre med direktører og ledere i store firmaer -især fallerede banker. Netop bankledere har brug for at vide, at man forventer noget af dem. Når man giver dem en løn, ville de måske gøre arbejdet bedre og derved undgå at banken går fallit.   Tænk lige over det, kære aktionærer her og der, giv lederne løn i hverdagen i stedet for at love guld i fremtiden -det er jo ikke religion det her, det er business…

 

Det med fodboldfri tv viser sig iøvrigt at være en drøm uden hold i, en forlist ønskedrøm.  Der spilles, ævles, jamres og regnes på livet løs på de fleste sendeflader, temmelig kvalmende. Når nu tour de France starter lidt senere på sommeren og yderligere de olympiske lege i London fyres i gang, så bliver det ikke let at finde noget der er værd at glo på i tv. Måske man skulle smide fjerneren ud og spare de mange penge den koster at holde i gang sammen med jusii m.fl….. Fuk sport -især bold!

 

Rederiets to mindste letmatroser har fået husdyr, gad vide hvordan det går i fremtiden -bliver det mon noget med et lille ‘job’ for hovmesteren eller—-

 

hilsen

Rederen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *